Tapahtumat

Virtuaalista hengailua 13.9.

Kammion Discord-ryhmään on löytänyt mukavasti porukkaa – mahtava juttu!
Ryhmän ensimmäinen keskusteluilta äänikanavalla järjestetään sunnuntaina 13.9. klo 18.00 alkaen. Mukaan voi liittyä matalalla kynnyksellä juttelemaan vaikkapa kirjoitusprojekteistaan, Kammion tulevasta toiminnasta tai opintojen alkamisen tuomista fiiliksistä. Samalla testataan tekniikan toimintaa myöhempiä etätapaamisia ajatellen.

Illan kesto riippuu osallistujien innostuksesta, mutta kanava pidetään aktiivisena ainakin klo 19.00 asti.

Discord-kanavalle voi liittyä täältä: https://discord.gg/xtjnNEJ.

Tervetuloa!

Kammion Discord-kanava auki!

Kammion virtuaalinen keskustelualusta on nyt avattu osoitteessa https://discord.gg/agQHNYx​ .

Kanava on avoin kaikille kirjoittamisesta ja Kammion toiminnasta kiinnostuneille. Luvassa on sekä vapaata keskustelua ja kuulumisten vaihtoa että ohjattuja aktiviteetteja, joista tiedotetaan myös Facebookissa ja sähköpostilistalla.

Tervetuloa mukaan!

Syksyn tapahtumia verkossa

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi hallitus on ideoinut tapahtumien osittaista siirtämistä virtuaalimaailmaan. Alustavan suunnitelman mukaan ohjelmaa järjestettäisiin Discordissa, esimerkiksi keskusteluiltojen ja kirjoituspiirien muodossa.

Ennen kuin suunnitelmia lyödään lukkoon, haluamme kuitenkin kuulla jäsenten ja kammion toiminnasta kiinnostuneiden mielipiteitä asiasta. Hallitukselle saakin lähettää vapaamuotoista palautetta, kysymyksiä ja toiveita syksyn toimintaan liittyen.

Jos Discord valittaisiin alustaksi, osallistuisitko toimintaan siellä? Jos et, miksi? Millaista ohjelmaa haluaisit päästä näkemään verkossa? Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita.

Palautetta voi lähettää hallituksen sähköpostiosoitteeseen: kammio@utu.fi.

Keskustelua voidaan käydä myös Kammion Facebook-sivulla.

Kuulemisiin!

Kammion toiminta syyslukukaudella 2020

Kulunut kevät on ollut poikkeuksellinen, ja turvallisuusohjeet sekä muut rajoitukset ovat verottaneet monien ylioppilaskunnan alla toimivien yhdistysten toimintaa. Myös Kammio r.y:n hallitus on pitänyt silmällä muuttuvaa koronatilannetta, eikä yhteisiä tapaamisia ja keskusteluiltoja voitu järjestää kevään 2020 aikana.

Kammion toimintaa pyritään kuitenkin aktivoimaan syksyn koittaessa ja opintojen käynnistyessä. Pyrimme kutsumaan uusia luovan kirjoittamisen opiskelijoita, vasta yliopiston aloittaneita ja muita kirjoittamisesta kiinnostuneita mukaan toimintaan.

Tarkoituksena on luoda virtuaalinen tapaamisalusta siksi aikaa, kun kokoontumisrajoitukset ja turvavälit hankaloittavat kasvotusten tapahtuvia kohtaamisia. Alustavien suunnitelmien mukaan alustalla voitaisiin järjestää erilaisia illanistujaisia ja esimerkiksi kirjoittamisen ammattilaisten isännöimiä keskustelutilaisuuksia matalalla kynnyksellä.

Tiedotamme uuden keskustelukanavamme syntyprosessista piakkoin, joten pysytään kuulolla ja terveinä!

Pikkujoulut 13.12.

Joulu lähestyy, ja Kammio järjestää jälleen perinteiset pikkujoulut! Tänä vuonna kokoonnumme Teutorin kirjaston Tossu-työryhmätilassa perjantaina 13.12. klo 16.00 alkaen.

Luvassa on tuttuun tapaan rentoa yhdessäoloa, keskustelua kirjoittamisesta sekä jouluisia herkkuja ja virvokkeita. Ties vaikka paikalla vilahtaisi erityisvieraitakin!  Keskustelemme myös tulevan vuoden tapahtumista ja Kammion seuraavasta antologiasta. Tervetulleita ovat kaikki kammiosta ja kirjoittamisesta kiinnostuneet!

Tervetuloa!

Kirjoituspiiri kokoontuu 22.11.2019

Seuraava Kammion kirjoituspiirin kokoontuminen pidetään perjantaina 22.11. klo 17.30 alkaen. Paikkana on näillä näkymin Kirjakahvila (Vanha Suurtori 3, käynti Brinkkalan sisäpihalta). Kokoontumispaikka ei ole vielä sataprosenttisen varma, joten pidä korvat höröllä – mahdollisista muutoksista ilmoitetaan Kammion sähköpostilistalla, nettisivuilla ja Facebookissa!

Kirjoituspiiriin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Ei haittaa, vaikka et olisi ehtinyt mukaan aikaisemmilla kerroilla. Luvassa on tuttuun tapaan lempeää inspiraation herättelyä, keskustelua ja harjoituksia.

Tervetuloa!

Viini- ja juustoilta Mimesiksellä 15.11.2019

Syyhyääkö mielesi päästä nautiskelemaan viinistä ja herkuista muiden luovien, kirjallisten nerojen keskellä?  Kammio kantaa kortensa kekoon ja vastaa viimojen myötä lisääntyvään tarpeeseen lämmitellä tarjoamalla punaviiniä ja kyytipojaksi valikoiman juustoja.

Kokoonnumme Keltaisella Talolla eli Mimesiksellä perjantaina 15.11.  Myös vegaaneille ON vaihtoehtoja juuston sijaan, ja myös alkoholittomana kelpaa olla. Tee ja kahvikin lämmittävät tapahtumassamme nuoria sieluja – hyvän seuran ohella.

Tilaisuudessa tarjotaan myös infoa mahdollisuudesta lähteä mukaan Kammio ry:n hallitukseen ja antologian tekoon. Lisäksi ideoimme, mitä ohjelmaa Kammiolla voisi olla, ja mitä kursseja luovaan kirjoittamiseen kaivattaisiin. Tule siis kuulemaan infoa ja ostamaan muutamalla eurolla antologioita!

Tila on valitettavasti portaista johtuen esteellinen, mutta esim. pyörätuolilla liikkuvat on saatu aina yhteistuumin nostettua portaat ylös. Pahoittelemme tilannetta, ja toivomme sydämestämme, ettei kenenkään saapuminen tilan esteellisyyden takia estyisi! Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kammio@utu.fi.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2438805082999734/

Tervetuloa!

Kammion syysretki 23.11.2019

Kammion kauan odotettu syysretki on täällä! 23. päivä marraskuuta matkaamme Turusta Sastamalan kautta Tampereelle ja takaisin.

Kohteemme ovat Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi Sastamalassa, ja Tampereella vaihtoehtoisesti Vakoilumuseo tai Tampereen taidemuseo, jossa Osamu Tezuka – Mangan jumala – erikoisnäyttely. Tampereella käymme museoiden lisäksi Pyynikin näkötornilla sekä syömässä ravintolassa ennen lähtöä takaisin Turkuun. Tule nauttimaan kulttuuriekskursiosta hyvässä seurassa, edulliseen jäsenhintaan!

RETKEN HINTA:

Retken hinta Kammion jäsenille on 20,00€. Hintaan sisältyy edestakainen matka pikkubussin kyydissä Turusta Sastamalan kautta Tampereelle (ja takaisin!), opiskelijahintainen sisäänpääsy Suomalaisen kirjan museoon ja jompaan kumpaan museoon Tampereella (Taidemuseo tai Vakoilumuseo), sekä munkkikahvit Pyynikin näkötornilla. Muut ruokailut ovat omakustanteisia. Aikataulun mukaan lähtö Turusta tapahtuu klo 08.30 ja palaamme Turkuun klo 20.30 mennessä.

MITEN ILMOTTAUDUN?

Retkelle mahtuu mukaan rajoitettu määrä osallistujia. Kannattaa siis olla nopea, ja varmistaa paikkasi ilmottautumalla varmasti ensimmäisten joukossa! Paikat täytetään ilmottautumisjärjestyksessä.

Ilmottaudu retkelle 24.10.2019 klo 16.00 mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: kammio@utu.fi.

 Ilmoita viestissäsi nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, kumpaan museoon Tampereella haluat mennä (Taidemuseo / Vakoilumuseo), sekä osallistutko yhteiseen ruokailuun Tampereella. Ruokailu on omakustanteinen ja vapaaehtoinen, mutta osallistujamäärä tarvitaan pöytävarausta varten.

Ilmottautumisajan päätyttyä saat sähköpostin, jossa kerromme, mahduitko mukaan ja miten osallistuminen maksetaan. Sähköpostin liitteenä tulee tarkka aikataulu sekä tarkat ohjeet retken kulusta ja käytännön asioista.

Tervetuloa mukaan!

Kirjoituspiirin toinen tapaaminen la 12.10.

Kirjoituspiirin toinen tapaaminen järjestetään lauantaina 12.10. Turun pääkirjastolla. Piiriläiset kokoontuvat klo 14.00 kirjaston “vanhan puolen” aulassa, josta siirrytään keskustelemaan ja kirjoittamaan. Tervetuloa kaikki halukkaat! Mukaan voi tulla, vaikka et olisi ehtinyt ensimmäiseen tapaamiseen tai uusien iltaan. Luvassa jälleen inspiraation herättelyä ja matalan kynnyksen kirjoitusharjoituksia mukavassa porukassa.

Kirjoituspiiri – ensimmäinen kokoontuminen la 28.9. klo 16. 30, Teutorin Tossu

Kammion varapuheenjohtaja ja luovan kirjoittamisen konkari Helinä Savolainen aloittaa kuukausittain kokoontuvan lämminhenkisen kirjoituspiirin, jossa on tarkoituksena herätellä ja vapauttaa kirjoittamista matalan kynnyksen sanataideharjoitusten parissa.

Ensimmäinen kokoontuminen on lauantaina 28.9. klo 16.30 Teutori-kirjaston kahvilapuolella sijaitsevassa Tossu-ryhmätilassa (opiskelijakortilla / kulkulätkällä pääsee sisään rakennukseen tuohon aikaan, ovella on vähän ennen tapahtumaa myös Kammion edustaja avaamassa!) Tossu-työtila sijaitsee tenttiakvaarion vieressä. Seuraa tiedotusta kirjoituspiiristä, jos et pääse ensimmäisellä kerralla mukaan, ja muutenkin!

Uusien ilta ke 9.10. klo 18

Lokakuun koittaessa Kammio kutsuu jälleen kaikki uudet ja vanhat luovan kirjoittamisen opiskelijat ja kirjoittamisesta kiinnostuneet rentoon tutustumisiltaan. Uudet opiskelijat ovat erityisen tervetulleita paikalle – huom! Ei tarvitse olla “virallinen” luovan opiskelija, vaan kaikki kirjoittamismieliset toivotetaan ilolla tervetulleiksi!

Luvassa on tutustumista uusiin kasvoihin rennossa hengessä, pieniä ohjelmanumeroita sekä tarjottavaa. Lisäksi iltamissa tutustutaan Kammion nykyiseen hallitukseen ja hallituksen tehtäviin kirjallisella kentällä. Paikkana Teutori-kirjaston kahvilapuolella siaitseva Tossu-ryhmätyötila, jonne pääsee opiskelijakortilla/kulkulätkällä, mikäli ovet eivät ole valmiiksi auki. Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/941174672902271/

Tervetuloa!

Kustantamovierailu

Vuoden 2019 loppupuolella Kammio järjestää ekskursiohenkisen vierailun kustantamoon/kustantamoihin. Lisää infoa tulossa lähempänä!

Lastenkirjallisuusseminaari 12.1.2019

Luvassa on jotain jännittävää ja ennennäkemätöntä, kun Kammio järjestää ensi tammikuussa lasten- ja nuortenkirjallisuusseminaarin yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston kanssa! Seminaarissa esiintyy oman alansa arvostetuimpia kirjoittajia, ja esitysten sisältö on suunnattu kirjoittavalle kansalle: miten lapsille kirjoitetaan, eroaako lastenkirjallisuuden tekeminen muusta kaunokirjallisuudesta?

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus, mutta Turun yliopiston opiskelijat voivat suorittaa opintopisteitä osallistumalla seminaariin sekä myöhemmin järjestettäviin kirjoittajapiireihin. Kirjoittajapiireissä työstetään omaa tekstiä, annetaan ja saadaan palautetta.  Opintosuorituksen voi tehdä luovan kirjoittamisen oppiaineeseen olemalla yhteydessä vastuuopettaja Niina Repoon. Seminaarin sisällyttämisestä muihin aineisiin voi kysyä kunkin aineen vastuuopettajalta.

Aikataulut, esiintyjät ja paikka selviävät alla olevasta julisteesta. Kammio toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi kuulemaan lapsille ja nuorille kirjoittamisesta!

Seminaarijulla-VALMIS- A2.jpg

Kammion pikkujoulut 23.11.

Marraskuun pimeys on laskeutunut yllemme – on siis aika aloittaa pikkujoulukausi! Kammio kokoontuu perjantaina 23.11. Mimesikselle viettämään kimalluksentäyteistä iltaa. Luvassa on jouluisia herkkuja, glögiä ja rentoa hauskanpitoa, sekä tietenkin joulukuusi! Pikkujouluissa julkistetaan myös Kammion kirjoituskilpailun voittaja – ole siis paikalla!

Koska kyseessä on jouluinen tapahtuma, myös lahjoja on jaossa. Mikäli haluat ilahduttaa muita ja ilahtua itse, tuo kotoasi kirja, jonka on aika jatkaa elämäänsä jonkun muun hyllyssä. Jokainen lahjan tuonut saa vastineeksi uuden kirjan!

Tuttuun tapaan iltamissa on myynnissä Kammion edellisvuosien antologioita, ja halukkaat voivat myös liittyä jäseniksi. Tarjolla on jonkin verran virvokkeita, mutta janoisimmille vieraille suosittelemme ottamaan mukaan omat juomat.

Tervetuloa!

Antologian työryhmä

Taas on aika koota Kammion antologian työryhmä! Haussa on 6-8-henkinen toimituskunta sekä kuvittaja.

Kuten ennenkin, toimituskuntaan valitaan 6-8 jäsentä, joiden tehtäviin kuuluu tekstien toimittaminen kirjoittajan kanssa editoiden. Aiempaa kokemusta ei vaadita – kiinnostus ja valmius sitoutua tehtävään riittävät! Toimittajat saavat automaattisesti tekstinsä antologiaan, ja mikä tärkeintä, he saavat arvokasta kokemusta toimitustyöstä. Näiden lisäksi merkintä antologian toimittamisesta on näppärä lisä ansioluettelossa.

Päästäksesi mukaan, lähetä antologian sähköpostiosoitteeseen lyhyt vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot hieman itsestäsi ja siitä, miksi haluat mukaan toimituskuntaan.

Haussa on myös kuvittajan paikka. Kuvittajan palkkio on 200e. Tähän pestiin ovat tervetulleita myös Kammion ja yliopiston ulkopuoliset, eli asiasta saa vinkata eteenpäin! Hakemus on kuvittajillakin vapaamuotoinen; kerro hieman itsestäsi ja miksi haluat pestin. Liitä mukaan muutama näyte kuvitustyylistäsi.

Työryhmän hakuaika päättyy maanantaina 10.12.2018. Olen yhteydessä kaikkiin hakijoihin viikon 50 aikana. Tekstihaun info taas kilahtaa postilaatikkoihin joulukuun alussa.

Ilmoittautumiset toimituskuntaan: kammio.antologia@gmail.com
Tervetuloa mukaan!

Kammion kirjoituskilpailu

Kuten maanantain iltamiin osallistuneet jo tietävätkin, Kammio on julistanut kirjoituskilpailun! Voittajalle on luvassa huikea palkinto, joten nyt kannattaa pistää kynät sauhuamaan!
Kilpailun säännöt ovat seuraavat:

1. Kirjoituskilpailuun voivat osallistua kaikki Kammion jäsenet lukuunottamatta kilpailun tuomaristoa. Tuomaristoon kuuluvat Toni Hämäläinen, Jasmin Kuusela, Maria Mäkituomas ja Taneli Pyysalo. Tuomariston jäsenet ovat kunniallisia kansalaisia ja täysin lahjomattomia.

2. Kilpailun voittaja saa palkinnoksi 50,00€. Mikäli tuomaristo ei osaa nimetä voittajaa, voidaan palkintosumma jakaa pienempiin osiin. Voittaja saa lisäksi nipun
Kammion vanhoja antologioita, ja jaossa on myös kummallisia lohdutuspalkintoja.

3. Kirjoituksesi voi olla proosaa, draamaa, lyriikkaa, tietotekstiä tai mitä tahansa. Genrerajoitusta ei ole. Kirjoituksen ohjeellinen pituus on n. 2 liuskaa, mutta  max. 6000 merkkiä ilman välilyöntejä. Käytettävä kirjasin: Times New Roman, kirjasinkoko 12 ja riviväli 1,5.

4. Sääntöä numero 4 ei ole.

5. Voit otsikoida tai nimetä kirjoituksesi vapaasti, mutta leipätekstin ensimmäisten sanojen pitää olla: ”Kaupunginjohtaja istui lätäkössä”. Näiden kolmen sanan jälkeen voit jatkaa tekstiä aivan kuten haluat.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä seuraavasti:
• Merkitse kirjoituksesi ylänurkkaan nimimerkkisi. Oma nimi ei saa näkyä.
• Lähetä kirjoituksesi mailitse osoitteeseen kammio.ry@gmail.com — kisan sihteeri kerää liitetiedostot ja toimittaa ne tuomaristolle.
• Tuomaristo valitsee voittajan tietämättä kirjoittajien henkilöllisyyksiä. Voittaja paljastuu vasta palkintojenjaon yhteydessä.

Kirjoitusten viimeinen jättöpäivä on pe 16.11.2018. Tiukan kisan voittaja julkistetaan ja palkitaan suureellisin seremonioin Kammion pikkujouluissa perjantaina 23.11.

Ohjeet Kammion jäseneksi liittymiseen löytyvät näiltä sivuilta: https://kammio.wordpress.com/liity/.

Kammio toivottaa kaikille osallistujille inspiroivia kirjoitushetkiä!

Seminaarin työryhmä

Kammio ry järjestää vuoden 2019 tammikuussa lasten- ja nuortenkirjallisuusseminaarin, jossa kuullaan arvostettujen kirjailijavieraiden puheenvuoroja ja työstetään omia lyhyitä kirjoitusharjoituksia. Seminaaria organisoimaan kootaan työryhmä, johon voivat hakea kaikki halukkaat kirjallisuudesta kiinnostuneet. Työryhmän osallistujamäärä on avoin, mutta mikäli halukkaita on paljon, voimme joutua karsimaan tulokkaita. Ole siis nopea ja tartu tilaisuuteen heti!

Työryhmän tehtävänä on huolehtia seminaarin järjestelyistä, kuten ohjelman suunnittelusta, viestinnästä, kirjailijavieraiden kutsumisesta, tilojen varaamisesta ja seminaaripäivän jälkeisestä kirjoittajapiiristä. Työryhmään osallistumisesta saa opintopisteitä luovan kirjoittamisen oppiaineeseen. Opintojen edistämisen lisäksi työryhmä on erinomainen tilaisuus harjoitella organisointi- ja työelämätaitoja ja tutustua Kammion toimintaan!

Ilmoittautumisaikaa on vielä huomiseen! Ilmoittautumiset lähetetään sähköpostilla osoitteeseen kammio@utu.fi, ja viestiin laitetaan seuraavat tiedot: nimi, pääaine ja mistä tehtävästä olisit ensisijaisesti kiinnostunut. Kiinnostavinta tehtävää ei ole pakko nimetä heti, ja sitä voi vielä tarpeen tullen muuttaa.

15.10. Uusien ilta

Syys saapuu ja luovan kirjoittamisen johdantokurssi on saatu rutistettua kunnialla läpi! On siis aika kokoontua viettämään iltaa ainejärjestöistä kauneimman, Kammion luokse. Oletko vasta aloittamassa luovan kirjoittamisen opintoja tai mietitkö, miten saisit kirjoittamisharrastusta eteenpäin? Tule keskustelemaan ja tutustumaan uusiin kirjoittaviin ihmisiin letkeässä seurassa. Oletko jo opiskellut luovaa, mutta et ole ehtinyt aiemmin iltarientoihin? Tervetuloa tutustumaan uusiin ja vanhoihin kammiolaisiin ja kuulemaan, mitä uutta tuleva lukuvuosi pitää sisällään!

Kokoonnumme Mimesiksenäkin tunnetulla Keltaisella talolla, Sirkkalan kasarmin sisäpihalla. Tuttuun tapaan tarjolla on pientä purtavaa sekä virvokkeita. Janoisimmat vieraat voivat halutessaan turvautua omakustanteisiin juomiin.

Tervetuloa!

17.5. Antologian julkaisujuhlat

Kammion antologian julkaisupäivä lähestyy! Juhlavat julkkarit järjestämme Bar Ö:ssä torstaina 17. toukokuuta klo 18 alkaen. Tämän vuoden antologian teema on Muutos – ainoa pysyvä. Kirjoittajat ovat Turun yliopiston opiskelijoita, ja toimittamisesta ovat vastanneet luovan kirjoittamisen opiskelijat.
Ohjelmassa mm. kirjoittajien puheenvuoroja, runonlausuntaa ja viiniä, ja uunituoreet antologiat ovat ensimmäistä kertaa myynnissä. Paikalle ovat tervetulleita kaikki kynnelle kykenevät antologiasta kiinnostuneet!

4.4.2018 Kammion illanistujaiset vol.2

Kammion letkeät iltamat tekevät paluun! Juoni on sama kuin viimeksi, eli kokoonnumme Mimesikselle rennoissa merkeissä jutustelemaan kirjoittamisesta ja kuulumisista sekä tutustumaan toisiimme.

Tarjolla on jälleen maukasta & ravitsevaa naposteltavaa sekä virvokkeita – halukkaat voivat myös tuoda mukanaan omia juomia.

Tervetulleita ovat kaikki luovat kirjoittajat, kammiolaiset sekä luovasta kirjoittamisesta ja kammiosta kiinnostuneet. Paikalla on jälleen mahdollisuus liittyä kammion jäseneksi (arvostamme 10e käteismaksua) ja ostaa edellisten vuosien antologioita edulliseen hintaan.

Tervetuloa viihtymään hyvässä seurassa!

20.3.2018 Sivuainemessut

Myös Kammio on paikalla ensi tiistain sivuainemessuilla klo 12.00 alkaen. Opiskelijakeskus Disco sijaitsee Natura-rakennuksen 2. kerroksessa. Vastaamme kaikkiin luovan kirjoittamisen opiskelua koskeviin kysymyksiin parhaan tietomme mukaan. Tervetuloa meidänkin puolestamme!